• Telefon: 0 342 317 49 80, gabam@gantep.edu.tr

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen ve Gaziantep Üniversitesi olarak yararlanıcısı olduğumuz “Erasmus Plus Hibe Programının” görünürlülüğünü ve tanınırlılığını arttırmak amacıyla her yıl Erasmusday Etkinlikleri düzenleniyor. Bu etkinlikler Erasmus Günleri – Erasmusdays adı altında, 2017 yılından bu yana tüm dünyada eş zamanlı olarak yapılıyor.
 
Erasmusdays Etkinlikleri kapsamında, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi sahipliğinde ve GAÜN Avrupa Birliği Araştırmaları Merkezi koordinatörlüğünde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında GAÜN öğrencilerine yönelik “Gençler için Erasmus Plus Avrupa Birliği Fırsatları Semineri”; akademisyenler içinse “Erasmus Plus KA2 Stratejik Ortaklık Projeleri ve Yeni Dönem Başvuruları için Hazırlık Toplantısı” düzenlendi.
 
GAÜN Öğrencilerine Erasmus Plus Hibe Programı ve Avrupa Gönüllü Hizmeti anlatıldı

Etkinliğin ilk gününde, GAÜN öğrencileri, Yinfo Derneği ve Avrupa Gönüllü Hizmeti gönüllüleri bir araya geldi. Açılış konuşmasını yapan GABAM Sorumlusu Öğretim Görevlisi Şehnaz SAKICI, “Erasmus Plus Programı kapsamında gençler olarak faydalanabileceğiniz birçok alan bulunuyor. Avrupa Gönüllü Hizmeti Programı, eğitim kursları ve gençlik değişim programları bunlardan birkaçı. Elbette fırsatlardan yararlanmak için farklılaşmanız, kendinize yatırım yapmanız gerekiyor. Bu kapsamda Türkiye Ulusal Ajansı resmi web sayfası duyuru ve haberlere ulaşmanız için size rehberlik edecek” diye konuştu.
 
Yinfo Derneği Başkanı Ferhat Geçer ve Ali İslam Avrupa Gönüllü Hizmeti kapsamında bilgiler verirken, GAÜN öğrencilerinden Volkan Kadir Gündüz ve Ayşe Karacan, yurt dışı tecrübelerini gençlerle paylaştı.
 
Akademisyenler ve Proje Yürütücüleri Buluştu

Etkinliğin ikinci gününde ise, akademisyenler için Erasmus Plus Hibe Programı Stratejik Ortaklık Projeleri kapsamında bir hazırlık ve iyi uygulama örnekleri paylaşımı toplantısı düzenlendi. Yeni dönem başvuruları için yol haritasının belirlendiği toplantının açılış konuşmasını GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, “Gaziantep Üniversitesi olarak Avrupa Birliği Hibe Programları kapsamında yılda ortalama 2 milyon Avro bütçeyi koordine etmekteyiz. Bu hibe programlarından en çok yararlanıcısı olduğumuz hibe programı Erasmus Plus Hibe Programı’dır. Yetişkin eğitiminden yükseköğretime, mesleki eğitimden okul eğitimine kadar farklı başlıklarda yürütülen stratejik ortaklık projelerinde başarılı olmak için Avrupa Komisyonu ve Erasmus Plus Program rehberi önceliklerine dikkat etmeniz ve ulusötesi ortaklar konusunda seçici davranmanız gerekiyor. Rekabetin arttığı her geçen yıl daha zorlu bir eleme sürecinde daha kaliteli projeler üretmek için sonuna kadar destek olmaya hazırız” şeklinde konuştu.
 
Engellileri Engelsiz Farkedelim
 
Gaziantep Üniversitesi koordinatörlüğünde Erasmus Plus Hibe Programı, Yükseköğretim Stratejik Ortaklık Projeleri kapsamında 2019 döneminde kabul edilen yükseköğretim projesi kapsamında bilişsel bir müfredat oluşturulacak. Proje koordinatörlerinden Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Koban projeyle ilgili olarak şunları söyledi: “Bizler Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Tıp Fakültesi olmak üzere, yükseköğretimde daha çok fiziksel düzenlemeler sınırlı kalan çalışmalardan yola çıkarak, engelli bireysel engelsiz farketmek sloganı ile yükseköğretimde bir müfredat oluşturmayı amaçladık. Bu amaçla hem Hukuk Fakültesi hem de Tıp Fakültesi arasında örnek ve önemli bir işbirliği gerçekleştirmekteyiz. Gaziantep Üniversitesi ile birlikte bu proje eş zamanlı olarak Uludağ Üniversitesi, Polonya’dan AHE Üniversitesi ve Yunanistan’dan Thesally Üniversitesi ile yürütülecek.”
 
GAÜN’den Dünya Vatandaşlığı Yolunda Mülteciler için Yetişkin Eğitimi Projesi
 
Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklık Projeleri kapsamında yine 2019 döneminde kabul edilen yetişkin projesi kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İspanya ve Portekiz’den belediyeler ile Litvanya’dan Tavo Europa isimli sivil toplum kuruluşu yer alıyor.
Proje koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Fatma Çapan, “Ülkemizin özellikle Suriyeli misafirlere sağladığı hizmet ve kaynakların dikkatli, bilinçli bir şekilde ve asgari düzeyde ziyan etmeden kullanılması konusunda bir tür özel duyarlılık bilinci yaratma zorunluluğu ortaya çıktığını görmekteyiz. Projemiz de bu kapsamda sürdürülebilir bir model oluşturmayı amaçlıyor” dedi.
Etkinlikler dizisi, Öğr. Görevlisi Şehnaz Sakıcı’nın Erasmus Plus Hibe Programı projeleri için yol haritası sunumu ile tamamlandı.