• Telefon: 0 342 317 49 80, gabam@gantep.edu.tr

KA2– İnovasyon ve İyi Uygulama Değişimi İçin İşbirliği
 
KA202– Mesleki eğitim için Stratejik Ortaklık
 
Proje yürütücüsü (GAÜN): Dr. Öğr. Üyesi Oya ÖZKANLI
 
PROJE ÖZETİ
Gastronomi alanında sürdürülebilirlik sağlamak için Bergen, Denia,Parma, Östersund ve Gaziantep şehirleri ortak bir projede yer almışlardır. Bu projede ki temel amaç şehirlerin bilgi ve deneyimlerini paylaşarak Gençlerin Gastronomi alanına ilgisinin çekilmesi ve böylelikle aşçılık,çiftçilik gibi meslek gruplarına kanalize edilmelerinin etkin yöntemlerinin araştırılmasıdır. 2017 yılında başlayan proje 2 sene sürecektir.
 
Avrupa’nın gastronomi mirasına kararlığı: kültürel ve eğitsel yeni bakış açıları (2013/2181(INI), Milan Kentsel Gıda politikası anlaşması, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Misyonu beyanı, gıda değer zinciri ile ilgili olarak mesleki eğitimde arttırılmış işe alım ve iyileştirilmiş beceriler için yerel ve bölgesel çağrıları kapsamaktadır.
 
EC Proje Numarası : 2017-1-NO01-KA202-034165
Ulusal proje No: 938626367
Proje Başlığı:Yaratıcı ve sürdürülebilir gastronomi için harekete geçen gençler
Organizasyon Yasal adı: Hordaland fylkeskommune
 
Ortaklar:
Bergen Hördaland İlçe Konseyi (NORVEÇ)Lider
Dénia Ayuntamiento de Dénia (İspanya)
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (TURKİYE) (VAT 3840038716 Gazikent Vergi Dairesi)
Östersund Jamtlands Lans Harejedalen (İSVEÇ)
Parma, Commune di Parma (İTALYA)
 
Organizasyon Ortakları:
Bergen, Bien Bar A/S
Bergen, Stiftelsen Reiselivets Opplaeringssenter
Bergen, Torsta AB
Bergen Kommune
Bergen, Nye Voss vidaregaande Skule
Bergen, Arstad videregaende Skole
Dénia Ies Maria Ibars
Gaziantep Üniversitesi
Ostersund Eldrimmer-Lansstyrelsen i Jamtlands Ian
Östersund Kommun
Östersund, Mitt Universitet ET
Parma, ISIS Sgalilei Bocchialini Solari
Parma, Fondazione Its Parma
 
İletişim Kişisi:
 
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi
Dış İlişkiler Daire Başkanlığı
 
Yunus emre HÖKENEK (Proje Uzmanı)
Telefon:0342 211 12 00/2423

Youth4Food Projesi