Jean Monnet Burs Programı 2019-2020 akademik yılı başvuru sürecine ilişkin Bilgilendirme Semineri Gaziantep Üniversitesinin (GAÜN) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. GAÜN Avrupa Birliği Araştırmaları Merkezi desteğiyle gerçekleştirilen organizasyonda, Gaziantep Üniversitesi’nden çok sayıda öğrenci, akademisyen ve personel katıldı.

Jean Monnet Bursu Programı Uzmanı Jale Lola Anagnan seminer ve programla ilgili olarak şunları söyledi: “Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülen; sözleşme makamının Merkezi Finans ve İhale Birimi olduğu Jean Monnet Burs Programı 1990’dan günümüze 2000’e yakın kişiye burs vermiştir. Bu yılda 180 kişinin faydalanmasını planladığımız bu burs programından daha fazla kişinin haberdar olması için Türkiye’nin farklı yerlerinde bilgilendirme seminerleri düzenliyoruz. Bu seminerlerin ilk ayağını bizim de çok önemsediğimiz Gaziantep Üniversitesi’nde gerçekleştirdik.”